Att-göra-listan


Tillbaka till min X1/9-sida

Här kommer en lista över vad jag tänkt fixa på bilen. Kommer bocka av punkterna efter hand som de blir åtgärdade. Nu har jag fått min Haynes-manual också, då blir det kanske ännu mer gjort!

OK! Fixa skyltbelysningen.

Lösning: Fick bygga om hela insatsen. Metallen hade rostat bort. Se beskrivning här!
OK! Installera extra bromljus (för säkerhets skull!)

Lösning: Tredje bromsljus installerat i bakrutan. Se bild (kolla noga i bakrutans överkant)
OK! Byt ut den trasiga elantennen.

Lösning:  Tagit bort den gamla antennen och satt igen hålet med en kromad täckbricka. Ny elektronisk antenn monterad ovanför backspegeln på insidan av framrutan. Se bild
  Fixa vindrutespolningen (funkar inte alls just nu) som inte får någon ström. Kanske beror på monteringen av Momoratten?
 OK! Byta avgassystem! Just nu har bilen trepipigt avgassystem eftersom en av Ansa-piporna rostat av. De andra är på god väg :-(

Lösning:  Tog lite tid, jag var tvungen att borra ur trilskande pinnbultar i grenrörsflänsen :-(  Se hela beskrivningen här. Tog lite tid... Köpte sedan ett nytt originalavgassystem som sattes på. Målade med värmetålig svart färg och satte på ett kromat ändrör. Det blev på det hela taget rätt bra, faktiskt. Se bild
 OK! Åtgärda elfel på blinkers (Blinkar långsammare och långsammare när det är varmt)

Lösning: Har slipat och fettat in alla jordpunkter jag kunde hitta. Tror ev. att felet låg i "jordstiftskarusellerna" bakom inspektionsluckorna fram (bakom strålkastarna). Se bild (bilden visar karusellen i motorrummet, men de andra ser likadana ut)
  Montera voltmeter för att ha lite koll på laddning och batteristatus.
 OK! Polera bort några repor i lacken.

Lösning: Autosol, lite trassel och sedan på med vax, så blev det jättebra! Tror att tidigare ägaren har råkat komma emot lacken med taket under någon manöver...
  Flytta ut bakhjulen en liten bit med spacer eller bredare fälgar. Tycker att det är lite för mycket luft i bakre hjulhusen nu. Ideal däckdimension borde vara 175/60-14 på 6 - 6,5 tum breda 14 tumsfälgar. Någon som har ett bra tips?
  Laga rost i dörrar och skärmar.
  Laga lite rost i golvet på passagerarsidan.
 OK! Nedlackning av trösklar.

Lösning:  Hittade färg som passade från Micro! Tror numret var 51560, skall kolla detta. Det blev fint, nu ser bilen inte lika hög ut. 
  Försöka öka luftblåset från fläkten i mittkonsollens utblås. Det blåser nästan ingenting där nu.  
OK! Växellådan viner en del på 3:an, 4:an och 5:an. Skall försöka byta olja och hälla i något medel liknande Slick50 för att se om det blir bättre.

Lösning:  Har fyllt på ny transmissionsolja, SAE 80W-90 och en oljetillsats "Power UP" från HCJ bildelar. Totalt gick 3 liter olja plus tillsats i innan det började rinna över... Växellådan har faktiskt blivit lite tystare, och växlarna går i lättare. Inte så illa faktiskt.
  Växellänkaget är lite trögt, har tänkt smörja upp det för att se om det blir bättre.
  Sänka fjädrarna ca 2 cm.
  Byta bussningar i framvagnen för mer skärpa i styrningen.Länkar

Tillbaka till min X1/9-sida
Svenska Fiat X1/9-klubben
Nuccio Bertone - X1/9